ZorgAndersTV.be published press release about Seal of Excellence for Uroscreen project

You are here

De Europese Commissie kende een “Seal of Excellence” toe aan het projectvoorstel UROSCREEN van Novosanis, gericht op het gebruik van Colli-Pee in bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. Colli- Pee is ontworpen om de eerste 20ml van de urine op te vangen op een niet-invasieve manier. Dit deel van de plas kan gebruikt worden om het humaan papillomavirus (HPV) op te sporen dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken.

Een international panel van onafhankelijke deskundigen evalueerden het UROSCREEN voorstel op 4 verschillende criteria: uitmuntendheid, impact, kwaliteit en efficiëntie van de projectuitvoering. Het panel bekroonde UROSCREEN met een “Seal of Excellence” en het project werd erkend als een innovatief projectvoorstel. Die erkenning onderstreept het potentieel van Colli-Pee om het bevolkingsonderzoek naar HPV efficiënter te laten verlopen door een niet-invasief medisch toestel aan te bieden, waarbij vrouwen een urinestaal thuis of bij de arts kunnen afnemen. Het project beoogt voornamelijk vrouwen te bereiken die nu niet deelnemen aan de screeningsprogramma’s. UROSCREEN werd ingediend bij Horizon 2020 in de topic ‘klinisch onderzoek voor de validatie van diagnostische medische hulpmiddelen’.

Dr. Vanessa Vankerckhoven, CEO van Novosanis, reageert enthousiast: "Wij zijn blij met de erkenning door de Europese Commissie en hopen dat dit meer aandacht geeft aan het potentieel van de Colli-Pee in de HPV screeningsprogramma’s in heel Europa, vooral dan voor het bereiken van vrouwen die momenteel niet deelnemen aan deze programma’s.”

http://www.zorganderstv.be/nieuws/3003-novosanis-ontvangt-seal-excellence-van-de-europese-commissie-voor-het-uroscreen-project/